Tuesday, June 30, 2009

LBD 09

LBD 09 (lomokids big day 09)
ini ada sedikit report,

macam biasa, aku tak tidur. pukul 7 hantar adik ke sekolah. dalam perjalanan pulang aku terasa macam mengidam nak pekena lontong kat au2.. so pergi la beli. balik mentekedarah jap. jam dah pukul 8, janji dengan kawan semua gerak masjid jamek pukul 8.45 SHARP ada dekat lrt setiawangshot. aku pun call Eq, tuutt tuutt tuutt tuuttt. "hello" "hello, ko tido ke ape doh" "TIDO HAAAA" "cepat siap2, call yon" "kk" panggilan tamat. tiba tiba je kepala aku rasa pening gila. berat semacam. rasa macam tengah stoned je. sedar sedar aku dah tertidoo.. haih.. -_-"



adik aku masuk bilik goncang kepala otak aku sat, "wan, kawan hang ada kat depan dua orang". ah sudah, tengok jam dah pukul 9, sejam aku kelaut. nasib baik sempat diselamat kan. aku call faisal, faisal dah gerak dah. pergi depan pintu tengok yon ngan eq dah terpacak. sah sah lepas ne kena bahan. demn.. aku cepat cepat bersiap untuk memula kan journey to the masjid jamek.. turun bawah flet moto tak da minyak pulak. loqlaq sungguh.. last last. roket(bahasa stw) atau menunggang motorsikal melebihi 2 penumpang.. bedal la rider 3 skali..



selamat sampai ke destinasi, aku terus naik tangga bergerak menuju ke atas. lepak kejap kat bustop sambil tunggu crew rtm nak datang, semua pakat2 bagi camera nak susun depan rtm. dah setel moqh kena interview semua, shoot shoot. dari Masjid Jamek kami berhijrah ke Dataran Merdeka, Kemudian ke Central Market..



habis kat Central Market, makan makan kat maple apanama tah. ada yang makan lari, makan duduk, makan diri. macam macam gelagat ada. habis makan ada cabutan bertuah.
no aku tak kena. demn. haha. habis semua moqh bagi kad jemputan ke kenduri kahwin beliau.. insyallah aku datang. sekian report dari saya.

nota : jangan ingat bangla tak kenal 2pac.

Sampai Bila


(Rajah 1)

Mamat I : Bhai tak makan ke?

Mamat II : Eh, tak nak lah, aku tak da duit doh..

Mamat III : Abah lu tak da duit, elaun baru dapat tadi kan.

Mamat II : Aku nak simpan buat shisha depan bb, minum dekat Starbuck. Lepak depan Pavilion, hang-out dengan hot chicks

Mamat I&II : Pfffttttttt!

Social status dan gaya hidup mewah penting sangat ke eh?




NOTAGAYA : "Biar Papa, Asal Bergaya"
p/s : rajah 1 hanya hiasan semata-mata.

Sunday, June 28, 2009

Ucapan Takziah Buat MJ



semoga Allah merahmati roh beliau.
tanpa MJ bapak aku tak kan reti buat moonwalk.

1958-2009
R.I.P

Friday, June 26, 2009

Cubaan Pertama HolgaRAMARAMA

feedback untuk post faisal cerita sebelum 2 minggu..



(kawan Faisal, Aku, ZaharZahari, kawan Faisal, kawan Faisal)

aku, zaha , dan faisal ke batu caves, faisal nak jadi tourist guide untuk kawan dia katanya. aku ikut saja lah. mak aih.. longgar jugak screw lutut aku.. turun naik tangga batu caves tu rasa macam nak terpeleot je..


(ZaharZahari Westside Bahagian TM)

lepas kami dah pusing pusing bc. kami pun bergerak ke pasar seni.. kawan kawan faisal nak shopping sikit. lepas tu kami tinggal kan diorang kat pasar seni shopping sakan.. faisal ajak shoot kat area dataran merdeka jap.. aku pun teringat faisal pernah buat dianarama.. aku mintak dia ajar kan.. ini lah hasil nya.. :D thanks faisal.


notarama : thanks kerana sudi teman aku weyh..
credit kat zaharzahari sebab bagi film kat aku.. :)

Sayang, i rindu u..


masih aku ingat lagi, hari tu aku sibuk gila dengan latihan kemahiran aku di hotel.. tapi minggu tu minggu aku syif 6-3... jam 4 aku dah sampai rumah. msg masuk. "i kat jj dengan jaja n hani". aku cepat cepat siap gerak ke jaya jusco.. sampai je sana. lepak kejap.. "eh, cuba u bau tgn i. wangiiiii" aku pun cium sket. ada la bau bau aisin vanilla. "wekk, tak wangi pun. macam aiskrim je" haha.




"wangiii lahhh" dia membalas dengan muka geram sambil berbisik "nanti beli kan kat bb ehh"
aku macam biasa, "mana orang ada duitt.." dia pun dah biasa jugak cakap, "eleh, org main2 je lah.."tapi aku tahu dia nak sebenarnya.. :) petang tu macam biasa, aku bawak dia jalan ronda ronda je.. lepak picnic kat taman tepi pejabat kadi tu memang rutin bila petang. rocky mesti ada. haha..




malam tu membe aku bagitahu, elaun dah masuk.. yeah.. dalam kepala dah fikir apa aku nak buat dengan duit yang tak berapa nak banyak tu.. hah! terus terbayang dalam kepala otak. "nanti beli kan kat bb ehh". on the spot aku ada dalam body shop dah. haha. dah beli terus cepat cepat pergi rumah dia. "keluar jap, b ada benda nak bagi" "benda apa" "turun je lahh, tak sampai 5 minit pun." dia pun keluar jumpa aku.. aku bagi la benda tu.. memang dalam hati aku rasa macam mana tah, nak senyum je tengok muka dia..

rindu sial.. memang rindu gila.. tapi bila aku punya banyak masa.. terbuang macam ne je..

Nike Air Max 1 Lanceiro




thanks : http://www.sneakerfreaker.com/sneaker-releases/Sneakersbr-Air-Max/?brand=15&..2

just wait and see.. anything for u baby. :|

Air Max 1 Eskimo Pack



This Nike Air Max 1 Premium Eskimo Pack - Black / Granite / Cinder sneakers feature a Eskimo theme for cold winter. Nice Eskimo art printed on the toebox, army green suede used on the mudguard, black leather marked on the side panels, synthetic furry metarial used on the collar in black, really warm for winter wear. Vivid blue lace lap as a decoration, looks pretty. :D

Thursday, June 25, 2009

semua dah nak pergi sambung belajar, apa aku nak jadi?
abang cleaner kah? opis boy kah? mat despatch kah?



sebenarnya tadi pukul 12 camtu, aku jenguk luar tingkap. nampak ada pak cik ne dengan crew cuci bus stop.. ada sorang budak dok mencangkung tepi jalan dengan berbaju sekolah lagi. tunggu bapak dia habis kerja kot.. dah pukul 12 malam. budak tu masih berbaju sekolah. mungkin terpaksa teman bapak dia kot.. bila aku fikir2 balik. aku nanti akan senasib dengan pak cik tu ke? kalau aku kat tempat pak cik tu.. mesti susah hidup.. kesian kat anak dia.. patut nya malam malam macam ni boleh ulangkaji. hmm..



rakan2 sebaya semua dah bersiap2 nak sambung belajar, aku sorang je yang masih dok macam ne, apa nak jadi? memang, aku tunggu waran untuk ke sekolah tentera udara ipoh. betul ke apa aku buat ni? harap aku dapat lepasi semua rintangan dalam hidup ni. aminnnnnnn. -_-"




I know and i believe

i know that she still loved me..
she still using perfume that i bought for her..
i love u forever till my last breath..
u'll come back to me. i know and i believe..
alissa nor azman, i love you..
good night.

leg note : ppmsi failed.

Tuesday, June 23, 2009

Deez Nuts




Lepas hassan bagi link band ne. sumpah tertarik sial.. rapcore.

Deez Nuts from Melbourne, Australia is a hardcore project with elements of rap from ex-I Killed the Prom Queen drummer, J.J. Peters. Deez Nuts started after Australian metalcore band I Killed the Prom Queen decided to split up. In 2007, J.J. Peters did his first tour tour of Australia. Then in January 2008 he toured with Canadian band Silverstein, also on that tour were Set Your Goals, The Amity Affliction and capside. Their debut EP “Rep Your Hood” was released on the 20th of August. September 2008 marked Deez Nuts second tour of Australia.

copy and paste dari : http://radio.aol.co.uk/

terbaekk..

Sunday, June 21, 2009

Megan Fox LELAKI?



http://www.gagreport.com/Funny_Pictures/megan%20fox%20album%20n/images/megan%20fox%209_jpg.jpg
gambar ne buat aku tak percaya langsung apa aku baca do.

warghhh. gila tak caye sial. awek yang selalu di banding kan dengan Angelina Jolie kerana beberapa persamaan antara mereka berdua sebenar nya lelaki, atau lebih dikenali dengan panggilan SHEMALE! haha.

untuk lebih informasi,
http://weeklyworldnews.com/celebs/4783/megan-fox-is-a-man/

nota kaki : sekali bukak burung yang keluar. x shot.

Rockaway 2009

restraint caiya do hari ne. wall of death cam kureng je.. sapa nampak budak pakai cap georgetown hoyas lambang bulldog tu teros pukul je. kimak. nak curi pun beragak la. overall.. ruang berdansa dikuasai oleh remaja kerascore. haha.

notakaki : cap aku cap aku cap aku cap aku. -_-"

Friday, June 19, 2009

Aku Pun Samseng lah weh!


berikut aksi panas beliau dengan fruit mainan kongsi gelap. amacam.
lu mana mari? -_-" versi mat saleh,
"where are you come from?"
"sunset mari?" hahahaha.

MELAYU tak cool?

yes! zaman sekarang pun, ada lagi yang terjebak dengan kepercayaan karut lagi kan, hari ni punya news. "Lambaian Puteri", tangkal yang dapat menundukkan lelaki dan kelihatan cantik. aduh. apa nak jadi siot.. dah tak lawa tu.. buat buat redha je kot.. jangan nak jadi sampai macam ne lah. sekarang ne zaman moden. bukan zaman atuk aku lagi. dosa wey buat kat laki mcm tu, boleh charge derhaka kat suami woo bila kiamat naty, neraka beb. ne ada pulak ne, bukit bintang jadi pusat remaja hisap ganja dan gam. what the fuck man? memang situ bukan port aku. tp apa nak jadi doh. kau pergi bb semata-mata nak stoned depan mmbe? cool ke? dah kena sapu masuk balai baru cool bro. tapi gam, mmg lagi buat malu, dah la stoned cara bodoh dah tu murah lagi merosak sistem saraf kepala otak kau! malu sial.. aku pun segan nak mengaku aku ni remaja zaman sekarang. bukan lah bermaksud aku ne poyo. mcm aku tak jahat. tapi, berlagak dengan perbuatan bodoh macam ne TAK COOL! sikit pun TAK! nak buat kau buat sorang, jangan ajak orang lain.

notaganjagam : malu malu malu..
yang tua yang muda sama jer.

Wednesday, June 17, 2009

please please please please, im begging on you.



"got to stand my ground
even if it rains or snows"

kau sendiri boleh faham apa aku nak cakap.

Hari Ini Dalam Sejarah..

At least aku dah cuba sedar kan kau.
At least aku sayang kan kau.
At least aku nak jaga kau.
At least aku minta kau jaga aurat.
At least aku berani jumpa orang tua kau.
At least aku tak pernah buang kau.
At least aku dah cuba yang terbaik..
At least ............................

hari paling memalukan, aku menangis kat balai polis
depan perempuan pulak tu.kimak. majal. suma ada beb..
malam ne, aku akan lancar kan plan B setelah plan A tak berjaya.

notanangis : setitik air mata umpama setitik peluh petani. pfffttt.

Tuesday, June 16, 2009

Dugaannya

"Bapanya mahukannya jadi seorang askar,
Bukan cita-citanya,
Bukan impiannya.

Dia terlalu muda tuk tinggalkan keluarga,
Bila tiba masanya,
Pilu mula terasa.

Berkecamuk hati,hatinya sendiri,
Persoalannya kini,sampai bila mampu ku bertahan,
Mampukah ku bertahan?"

aku cuma menunggu waran untuk bergerak dari KL - Sekolah Tentera Udara Ipoh, Perak.
:(

HIDUP BARUa.

Pangggg. Aku terpaku sebentar, dye blah macam tu je. aku angkat kaki blah sambil tangan menaip, "aku sayang kau sangat"

notaPangg : lawati http://freakysneakers.blogspot.com/