Saturday, December 19, 2009

one more day to go

one more days to go! wish me luck!

Thursday, December 17, 2009

cilakakakak!

lagi dua hari, malam ni gua off to perak dah. paling best. gua demam. cis!

LomoKids di Rantai!

gua malas nak cerita banyak, tadi gua ingat malas nak kayuh pasal macam malas je. tapi kaki gua asyik sakit sakit sendi tok wi aje. last last gua kayuh jugak ke banglo merah. gua pelik. tiba tiba sakit tu hilang. cis. oh gua gerak banglo merah ada benda ni, lekat lekat gambo sikit.. jemput la datang dengar cerita nanti 100 orang pertama dapat bunga telur free. ha, gua takde so para peminat gua, sorry banyak banyak lah gua tak dapat nak tolong otograph kan kat dada lu orang.



footnote : gua dah simen sikit depan rumah gua ni, elok dah buat layan seret2 tayar belakang.

Monday, December 14, 2009

Kalau Ada Rezeki Adalah..

gua malas nak cakap banyak, lu orang baca dan pandai pandai la faham sendiri okay. ini sedutan dari surat yang gua terima dari Tentera Udara Diraja Malaysia.

"1. TUDM sekali lagi akan mengambil anak anak watan untuk berkhidmat bagi memenuhi keperluan semasa mengikut perkembangan TUDM masa kini. Untuk itu TUDM memerlukan anak anak watan yang berkaliber. Anda adalah calon yang telah terpilih menghadiri Pemilihan Akhir TUDM di Institut Latihan Tentera Udara, Ipoh, Perak. Sekiranya anda berjaya, anda akan terus menjalani latihan selama 6 bulan disana."

sementara masih berkesempatan, gua susunkan sepuluh jari untuk lu orang. gua mintak maaf kalau ada terkasar bahasa, terbahan lu orang, ter nganjing, ter ejek, dan apa apa ter yang berkaitan. harap lu orang takde yang sakit hati dengan gua lagi, buat buah hati. ai lebiu hani bani.

notakaki : kalau lu tengok lepas ni gua tak hapdet2. lu faham2 je lah ye.


(agak2 lu nanti gua buat flat-top tak?)hahaha

Saturday, December 12, 2009

Satu Kaki Satu Tangan,10.000 km.


(gua respek sama lu beb!)

sedang gua lepak dengan brader gugel, dia suggest kat gua satu cerita yang buat gua terasa tercabar. bukan pasal mastika, freemanson, black metal, atau apa apa lagi isu hangat di malaysia. tapi kisah pasal ada brader dari china, dia cacat pasal eksiden kereta. lepas eksiden sedar sedar kaki dengan tangan dah hilang. brader tu lepas dia sedar dia dah give up taknak hidup. tapi kawan dia suggest dia jadi ala monk tu, ala yang mcm father tu.. ha sami. dia pun jadi sami.


(lu tak caye lu darab 20, ini gua kira cincai je 5km tau)

tapi dia tak bleh bawak job tu. entah tak tahu lah kenapa. yang penting gua tercabar pasal dia boleh kayuh dari Dalian ke Dali tiga kali, abang gugel kata ada jugak 10.000km. pergh! dah sama macam 20kali lu ulang alik KL-Perlis beb! lu bayang kan 1 kaki 1 tangan tu. brader tu travel dengan basikal murah je beb. dia sampai satu tempat dia akan ke post opis beli setem dari tempat tu, and dia support semua tu dengan jual tulisan khaligrafi yang dia belajar masa masa jadi sami dulu tu. lepas pada tu gua tersentak, terasa malu beb. tapi last last gua bagi alasan. "alahhh, brader cina tu takda kerja.. memang la boleh" (dalam hati gua itu cuma alasan cover malu) haih..

footnote : ha kalau lu tak puas hati lu klik sini

Friday, December 11, 2009

Abang Buncit Berbulu Putih



teringin gua nak ada benda nih, follow gua pergi kayuh, melepak, dating, dan macam macam aktiviti gua lagi. ada sapa sapa ada cable nak dapat kan bendalah yang coooooooool gila nih? lu rasa kalau hidup lu buat video mesti best kan? best dooo. gua harap esok doraemon keluar dari laci almari yang gua buat isi boxer masam gua tuh. untung untung dapat gua riki line result 4d lusa. mana tau kena, dapat gua bawak keluar superbike sebijik, volume bike complete set, bmw 5series, mesengger bag macam ecal, horizon, lca+,

fuh! banyak sial wishlist gua. gua bajet tepat jam 00.00 25hb december ni gua nak lepak dalam pukilion ah. nak tunggu bawah pokok christmas dia. sebab ada kawan iban gua masa kat sarawak dulu bagitau, malam christmas brader buncit banyak bulu datang kasi hadiah beb. gua nak! gua tak mintak banyak. result 4d untuk 27hb punya je. kalau kena dapat memang gua bawak keluar superbike terus gerak ipoh tgk nabil sanding beb! perghhhhhh. waklu! oh, lupa gua nak bagitau. 125z ecal baru keluar beb, gua harap gua dapat turun putrajaya nganjing syfq pecah kepala. ye la, sekarang gua ngan ecal dah ikat kontrak dengan keramatframa. syfq. lu bila lagi? hahahaha.

footnote : kaki gua sekarang malam2 dia pandai menulis, gua pelik, asal bangun je ada dia selit antara ibu jari kaki dengan jari telunjuk kaki, dia tulis kat gua simple je, "boat" nasib gua dah lali dengan karenah kaki gua. gua ikut kat aja. risau jugak malam2 gua makan kaki sendiri. gua rasa dia nak ini nih. http://2.bp.blogspot.com/_R-5kp8rvgMA/Sax9HRP2AuI/AAAAAAAADQ4/l99h5ZwXb_8/s320/vans_boat_blkwht01.jpg

Friday, December 4, 2009

Frogeye dan Lomography Xpro

semenjak gua ada hobi baru ni, lama jugak gua tak cuci film. so ini updated gua kali ini. bersenjata kan frogeye digandingkan bersama film lomography xpro. masa ni hari azri tunang, berpeluh sakan azri. gua dengar lepas ni dia nak tukar peten muka masa bergambar. hahahahahahahahahahahaha.



lepas setel azri tunang, gua dan yang lain2 singgah melepak di kayu ss2. semua makan dan minum ditaja oleh anis. terimakasih anis! :D



lepas tu esk nya pulak gua dan ecal ke klpac setup lomowall untuk event Look! I'm Positively Creative yang akan dilaunch kan pada 5hb ini, jumpa lu orang di sana! :)





lagi esk gua bersama onfire ke tgv layan new moon.. sekian.


(azwan dan Panini)

Wednesday, December 2, 2009

Selamat Berkenalan!

semenjak dua menjak ni, tidur tak lena, makan tak kenyang. akhirnya hari ini setel sudah operasi salin menyalin ex5 biru candy gua. dari pagi sampai ke petang gua kasi mandi, gua kasi tembak dia kaler baru. ehem ehem ini dia hasil dari gua. amacam? ada bran?


(ini sebelum wa salin)


(ex5 biru candy)hahaha

notakaki : selamat berkenalan dengan expai wa.

Bulan Baru



gua benci edward, gua benci bella. gua suka werewolf! auw auwww.

notakaki : ending macam lahanat, gua tgk dgn gadis aaa. jgn igt gua jambu. dem.

Wednesday, November 25, 2009

Mengapa Mesti Aku?

dalam perjalan ke usj 14, perut gua rasa tak sedap. nak kata tak makan. gua dah pekena mekdi dah tadi. angin tak henti henti keluar. gua rasa tak sedap betul. tengah gua dalam perjalanan gua nampak shell, fuh! selamat. gua pun berhenti setangkas kilat gua pergi bank. dalam gua tgh nak melabur gua bakar sebatang rokok. gua pun buat macam biasa. layan mural dalam bank, sambil gua layan gua pandang atas. gua rasa tak sedap hati. rasa macam ada mata pandang gua. gua buat selamba layan dunhill gua yang tinggal lagi separuh tu.

tiba tiba terdetik gua nak pandang atas. sekali gua nampak sepasang mata tengah memerhati kan gua jalan kan urus niaga pelaburan! pukimak. tak sampai setengah saat mata tu hilang. gua terkedu, debor pun ada. cuak jugak gua jadi manga cabul ke liwat ke. gua senyap. gua dengar suara halus "hisshhh, blueeekk, tuih tuih(meludah)" bunyi pili air bukak. lepas tu senyap lagi. gua rasa keaadan selamat cepat cepat gua settle urusan gua tu. gua keluar tanya buah hati gua, "nampak tak mamat rambut pacak keluar dari tandas tadi yang?" "errrr, entoh~" demm. gua usha kiri kanan. gua sambung perjalanan. pertama kali gua merasai detik yang gua rasa pelik bagi gua. apa benda la yang mamat tu nak usha kat gua ni. -_-"

notakaki : barang gua baik sangat ke ek? haha.

Sunday, November 22, 2009

GOLD KIDS live in KL!

gua ingat kan tak boleh pergi tadi, last2 gua sempat jugak pergi tgk band dari Cagliari, Italy ni. ni gua haplod gamba saje je nak eksyen eksyen vokalis dia kayuh zaitun gua.hehehehehheehe.mamat ni memang bertenaga siak atas stage, lompat sana terjun sini, gua bajet dia tgh tak tahan nak terkencing tu. tapi gua tak dapat tgk habis pun gua ada job tadi. yang gua sempat the padang, ghost town and gold kids ni je. takpa, memang motif gua untuk goldkids pun. hehehe.


(Andrè Suergiu *GOLDKIDS*)



notakaki : lu bau tak apa yang gua bau ni? gua ada bau bau eighthinch ni?! :D

Saturday, November 21, 2009

Sg. Petani, Kedah!

lokasi gua sekarang ialah tajuk entri kali ini. gua ke sini dengan family gua, sebenarnya gua taknak ikut pun. tapi biasa lah, gua kan anak mak. kesian pulak kat mak gua nanti tak boleh tidur risau kan gua. gua pun lepas kan lah ride malam jumaat dan juga realease party hellowar di noisy ampang tu.



tapi gua rasa semua ni ada hikmah nya, hehe. tadi wa singgah kedai bundle depan dataran sp. baru je taun ni dia bukak kalau tak silap gua. harga boleh tahan, gua angkat nike sb trainer dua pasang. free dua pasang tiset dia bagi. best nyerwwwwwrwwww. gua ada gak singgah kedai basikal sebelah kuil hindu tu. ngam ngam pulak tayar kenda saiz 700c baru masuk.. gua rembat buat buah tangan rakan di kl.. hehehe.







notakaki : tayar tu kaler silber je tinggal. lain suma dah reseb. sapa nak emek trainer ni roger gua.

Thursday, November 19, 2009

Sepatu Buat Aweks



amacam? hahahahaha.

[WTS] Lomo LC-A Kompakt Automat



Lomo LC-A Kompakt Automat
Frame size: 36 x 24 mm.
Film: Standard 35mm cartridge
Lens focal length : 32mm
Maximum aperture: 1:2.8
Field of view angle : 63 degrees
Focusing range: 0.8m (2.5’) to infinity
Exposure: Program automatic
Max shutter speed: 1/500
Min shutter speed: unlimited, shutter will remain open until image is
properly exposed
Film sensitivity range (ASA/ISO): 25-400
Flash: X-type synchronization hot shoe
Shutter release: Soft release, automatic lockout if lens cover not fully open
Tripod socket thread: standard ¼”
Overall dimensions: 107 x 68 x 43.5 mm (4.2” x 2.7” x 1.7”)
Weight: 250g (9oz)

RM500

axwan.naim@yahoo.com
017 - 2077 857

sekian terima kasih.

Tuesday, November 17, 2009

PUTRAJAYA? DAMN!

amacam? hehehehe, memandang kan gua dah tak larat nak menaip panjang2. ini kesimpulan ride untuk kali ini.
kayuhan disertai oleh beberapa budak baru nak urban je. gua, ecal, kas, faris, fuad, dan rider yang gua rasa menyesal follow gua harini, yon! haha.

*gua dan ecal dah semangat kemain nak ke pj.
*last last basikal alien boleh problem and kas esk ada job.
*tapi takpa, kitorang gerak ke ampang jumpa fad.
*layan bukit apatah taman tar tu, boleh blah gak tapi gua rasa bukit tungku lagi umph!
*habis turun bukit fad mengundur diri.
*gerak ke jalan ampang, masuk jalan tar, dataran merdeka, naik bangsar jalan telawi aapajadah turun pusing dataran then masuk kg baru keluar damai p dato keramat, last setiawangsa.
*faisal jadi dirt jumper dengan melompat beberapa anak tangga dan akhirnya tersungkur..
*yon pecah habis beb, memanjang kaki krem. takziah gua ucap kan buat lu.

ni ada sikit gambar untuk lu orang dan peminat gua di luar sana.


(fad,yon,wa,ecal,faris,kas)


(kas,ecal,wa)


(ecal dan yon PCH)hahahaha


(aksi sebelum tersungkur!)

sekian dari saya, assalamualaikum.

Sunday, November 15, 2009

EIGHTHINCH!


(eighthinch complete bike set from trbikes)






Frame, fork headset and post – Eighthinch
Saddle – Velo
Stem – SOMA
Bar – Eighthinch Track
Crank – Eighthinch 165
BB – IRD
Chain – Izumi
Pedal – VP196, white
Tires – Panarace
Wheel set – Origin 8 hubs, wheelsmith spokes and Eighthinch Julian rims

notakaki : gua dah start menabung, sehari seposen. hehe. lu tunggu je.

Monday, November 2, 2009

Thursday, October 29, 2009

Skater Ninja



memang ninja habis mamat ni.

HAHAHA BLOSSOM


shakira main dress up and kebetulan it looks like blossom. i blogged about it right away
-_________________________________________-"

Wednesday, October 28, 2009

Oh Saodah,

gua tadi chat dengan muzhakkir, ala mamat ni member dia la yang kebas saodah gua.. dia kata mamat tu nanti follow ride hallowen anjuran wd brigade nanti. gua harap dia follow lah. gua rindu gila nak romen saodah. ugghh, di sini gua selit kan kenangan gua bersama saodah. oh saodah~!.


(sekali gua kayuh naik 50mph beb!)

Is On Faiyaaaa~


(shakiraxazwan)*muka gua kalau lu orang nak buat lap kaki pun boleh. haha!

ngehehehe, aktiviti hari ini. pagi gua ke hospital angkatan tentera buat xray dada untuk dibawa ke pemilihan akhir tudm gua tu. selesai saja xray, bedesup gua pecut bagai pelesit kota ke bandar botanic jumpa on faiya. botanic okay, bukan bionik. er, gua sampai je nampak aweks tengah comot siap kan cupcakes. sementara dia tengah buat cupcakes gua tunjuk hebat buat kan nasi goreng. biasa lah, depan aweks. memanjang nak ngebat. setel tung tang tung tang. ini lah hasil harini.


(cupcakes dari onfaiya, nasi goreng tawar dari gua)


notakaki : sumpah dah rindu tahap gaban. chhilll.

Monday, October 26, 2009

Anyone Else But You



You're a part time lover and a full time friend
The monkey on you're back is the latest trend
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you

Here is the church and here is the steeple
We sure are cute for two ugly people
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you


We both have shiny happy fits of rage
You want more fans, I want more stage
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you


You are always trying to keep it real
I'm in love with how you feel
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you


I kiss you on the brain in the shadow of a train
I kiss you all starry eyed, my body's swinging from side to side
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you

The pebbles forgive me, the trees forgive me
So why can't, you forgive me?
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you

Du du du du du du dudu
Du du du du du du dudu
Du du du du du du dudu du

I don't see what anyone can see, in anyone else
But you


footnote : i love my ehem

Sunday, October 25, 2009

3 in 1 untuk entri kali ini

berjumpa kembali lu orang dengan gua di waktu dan tempat yang sama hari ni, kali ni gua nak hapdet tigaa benda yang gua tak sempat nak hapdet, biasa lah busy shooting dengan mash sampai lupa gua ada peminat. haha. jumaat malam sabtu yang lepas gua ride bersama rider wild dog. ride kami start dari bukit bintang - klcc - bukit tunku - hartamas - jalan ipoh - chowkit - kgbaru - klcc. rabak tak rabak jugak la, ada membe gua yang sorang ni sampai muntah beb. lepas tu gua boleh bantai kena sorok dengan hantu kat bukit tungku. sialan. tapi part paling syok time kena hambat dengan anjing beb. wild dog memang TRUE dogggg. apa pun gua ada belajar macam macam shortform haritu. lu orang tau ke ab double g apa? haha. :P nasib gua bangun awal pagi tu walaupun sampai rumah pukul 6. kalau tak terbakar onfire gua. hehe.

ini untuk minggu depan, gua pening costume takda, tapi gua tak kisah. gua tetap nak follow. lu orang kat luar sana mari berbasikal bersama-sama mechaos kan suasana! klik sini! massa-kritikal

ini cerita nombor tiga, gua dah lama nak hapdet pasal ni tapi tak sempat. ada khabar angin cakap member gua ni sekarang dah main kayu tiga, comolot comolot pulak tu. gua ingat member gua yang sorang ni tipu. sekali gua usha video betul bebb! kasi layan video ni.

Thursday, October 22, 2009

3 Petala Langit 3 Petala Bumi

Fuh!, tiga hari tiga malam gua ejas aweks baru gua. nama nya zaiton, manis, wangi, mantap. memang tak boleh tahan kalau gua tatap lama lama. biasa lah, barang baik mesti susah nak ejas. kalau diikut kan, dengan ayat gua sorang je takkan dapat punya gua ejas zaiton ni. nasib baik lah gua di bantu oleh kas, dan ejam. macam macam gua buat untuk zaiton, hujan gua sanggup redah, makan minum gua abaikan, apatah lagi onfire, sampai merajuk onfire gua. hehe. so, gua ada la sikit video masa gua dan lain2 tengah ejas zaiton. akhir sekali gua kredit kan jutaan melon bilion zilion trilion tenzilion kepada kas dan ejam dalam usaha ejas zaiton. terima kasih!


(video dari kas)

Sunday, October 18, 2009

Pra - Tayang

pagi ni gua tak boleh tido siot. tadi punya sejuk sampai ke tulang gua. lu bayang kan gua atas highway redah hujan dengan tiset rvca nipis cam haram tu. dengan laluan motor macam haram gelap dia, gua rasa macam gua atas highway utara-selatan dah tadi. nasib gua kental. gua redah kan aje, apa guna ilmu bapak gua peturun kat gua kalau tak guna. kan kan. time time macam ni pekena kopi o hamid gurkha pun cun. baru ada power gua nak layan bukit setiawangsa malam malam buta ni, biasalah, baru baru ni gua dapat offer jadi rider dalam filem quicksilver 2. itu yang gua busy cari bukit curam curam. ni gua ada projek baru. gua tgh ejas ejas cikaro baru gua. kali ni dia high class sikit. mampus gua taknak jual yang ni. nanti gua tunjuk kat lu orang jangan stim lebih plak. free gua henjut dahi lu orang.

notakaki : lu orang faham faham sendiri je lah.

Thursday, October 15, 2009

BERANI?

lu berani turun bukit pada kelajuan 120km sejam? ha click situ.

http://www.unicycle.com/dhChallenge.html

De E Dabel M

tak puas gua habis kan masa dengan onfire tadi, baru hangit sikit, demn, gua nak sampai hangus! ini saja hapdet gua untuk kali ini. sekian dari gua, salam. (apajadah gua menggelabah ni)

(gua rasa nak henjut je budak ni)

Tuesday, October 13, 2009

quotes of today


"sometimes the heart sees what is invisible to the eye."

i miss you, really really missisisiss youwuwuwuwyuuu, but but but, but tomolo im gonna be with you. wuhuuuuuuuuuuuuuu! :) mei ling ai mis yu wo!

Monday, October 12, 2009

Selamat Tinggal

baru kejap tadi ada hamba allah yang mahu dikenali sebagai Ai Ling datang rumah gua, ejas ejas gelpren gua, last last dia bawak balik. gelpren gua curang, sialan. sekarang gua dah pening pasal kaki gua kat kedah bagitau ada awek kesunyian, tapi lepas gua dah lepas kan saodah, tiba2 panggilan hangit masuk bagitau awek tu dah di rembat oleh mana punya malaun dah. sialann, sekarang gua kesunyian, gua dapat rasa kan malam satgi komfom gua menggeletar kaki dek rindu kan saodah. oh saodah, moga kau bahagia bersama teman baru mu. di sini gua selit kan kenangan saodah gua diromen beramai ramai..







Wednesday, October 7, 2009

MARI MENCARUT



gua hanya boleh mencarut tak henti henti sambil meratap rajah ini. gua harap esk lu bangun bangun tiset lu ni dah rabak kena makan tikus.amma appaaaaa, nak yang ni jugakkkk. demmmm.

[WTS] FUJI ROADBIKE (FIXED GEAR)



gua dah convert jadi fixie, ada sapa-sapa nak angkat? gua nak tolak rm700.
gua nak kumpul dana untuk frame old skool.

BLACK CONDOM

YOU MUST PLAY!
or a horny clown will appear by your bed
with a knife and will rape you then peel off all your skin alive.

The only way to save your life,
is to pick the condom that
represents your love life.

Oh, by the way,
do not ignore this
because if you do,
He will come at the time of 1:00 A.M.
(Yes, that is in the morning) and Kill you and peel your skin alive!

PICK ONE:

CLEAR CONDOM: Just broke up with someone but still have feelings for them.

PINK CONDOM: single and just confused and don't know what to do

ORANGE CONDOM: Taken and happy with your relationship

BLUE CONDOM: Single and just living life

BLACK CONDOM: Taken & truly in love with the one your with

TEAL CONDOM: Taken and confused about what's going wrong with your relationship

YELLOW CONDOM: taken & In Love with someone else

TYE-DYE CONDOM: Just taken and confused about stuff

RED CONDOM: single, but Like someone who likes you back, but not going out

PURPLE
CONDOM: Single and like someone, but don't know if they like you

BROKEN CONDOM: dang,the bitch is pregnant

GREEN CONDOM: your an under cover ninja turtle!

LAVENDER
CONDOM: taken and waiting for that person to change

GLOW IN THE
DARK CONDOM: freak in da sheet

notakaki : dapat yang glow in the dark punya memang rare habis! haha

Sunday, October 4, 2009

LOMOXRAYA

nyesal gua tak beli film! saingan tahun ni sikit! memang best gua jadi bahan nganjingan. nasib peristiwa sama tak berulang, kalau tak sia sia je gua dapat publisiti kat blog J******M. gua ingin mengucap kan ribuan terima kasih kepada yang hadir memeriahkan suasana. tidak ketinggalan radio roland jibam yang tidak henti2 mendendangkan lagu lagu raya dan tektonik sapel 8bit dari nintendo ds is. err, gua dengar cerita pecahkepala masuk video macaframa? betul ke? lu ada tampal kat dahi pakai masking tape bertulis "gua ada aerospoke" tak? hahahaha.



(del holga, berg holga, bush holga, nizam holga)
hahahahahaha!



(mangsa)

notakaki : kek secret recipe HOMEMADE dari ira memang kaw! :D

Thursday, October 1, 2009

terror live in wpkl

sekadar kudap kudapan buat gua dan rakan.









Monday, September 28, 2009

Buah Tangan Dari Kampung


(Taiping With Love)

dah sampai KL rindu pulak gua kat kampung. dem~